Om akupunktur

TCM Akupunktur HästDSC_0609

Akupunktur har funnits i över 5000 år, framförallt i öst. I Kina använder numera varannan djurklinik sig av akupunktur som en daglig och allmän behandlingsmetod.

Det en akupunkturbehandling går ut på är att korrigera obalanser i kroppen så att kroppen kan läka sig själv. Sjukdomar och problem uppkommer på grund av att det är för mycket eller för lite energi i de olika ”energibanorna” (meridianerna) i kroppen. Man vill då stimulera den meridian som är i obalans för att kroppen ska kunna läka sig själv. Man behandlar inte bara symptomen utan även orsaken till problemet

Varje djur behandlar man individuellt och utgår alltid från just det djurets förutsättningar och personlighet. Man kollar alltid på helheten. Man kan dels jobba med rent fysiska skador, likväl som problem med mage, ögon, allergier, mentala problem m.m.

Djurägare bör dock ha konsulterat veterinär innan för att utesluta allvarliga sjukdomar.

 

TCM Akupunktur Människafreeshipping-Authentic-font-b-human-b-font-font-b-acupuncture-b-font-points-font-b-model

Inom Traditionell Kinesisk Medicin ser man till människan som en helhet. Första bokade tiden kommer därför att innehålla en diagnos och genomgång av hela dig (ink. puls- och tungdiagnostik) för att jag ska kunna behandla orsaken till dina symtom. Detta tar ca. 1,5-2 h inkl. behandling. Behandlingsmetoden anpassar jag efter kundens behov och önskemål. Jag erbjuder akupunktur, akupressur, öronakupunktur, koppning, andningsövningar, sjustjärnshammare, moxa och Gua Sha.

I akupunkturen regleras kroppens livsenergi (Qi) inom våra 14 meridianer som går längst med kroppen. Symtomen du fått är en varningsklocka att något är i obalans. En akupunktör kan hitta och behandla orsaken till dina besvär genom en helhetsdiagnos och reglering av Qi i meridianerna. OBS TCM ska inte förväxlas med sensorisk stimulering utförd bl.a av sjukgymnaster inom landstinget som endast gått 2-3 v. kurs. Nålarna som används är ca 0,2 mm och ska ej göra ont, då har en smärtnerv träffats.

Inom akupunkturen behandlar man inte bara symptomen utan även orsaken till problemet. Därför är alla behandlingar individuella och varje persons och åkomma behandlas individuellt. Som exempel behandlas huvudvärk olika för var person beroende på var värken sitter och vad patienten har för övriga sjukdomstecken.

 

 

Läs mer om akupunktur här